Acne behandeling

Acne behandeling Breda

Ben je op zoek naar een professionele acne behandeling? Bij schoonheidsspecialiste ImaDerma in Breda helpen we je graag met het behandelen van acne, puistjes, mee-eters of littekens die veroorzaakt zijn door acne. Iedere vorm van acne moet individueel bekeken worden. Maak vrijblijvend een afspraak in ons schoonheidssalon gelegen in de wijk Haagse Beemden (Breda). Wij bekijken samen met u wat de beste acne behandeling voor uw situatie is.

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes of pukkels. Talgkliertjes zitten overal in je huid, behalve in je handpalmen en voetzolen. Deze huidaandoening komt vooral voor op plekken waar veel talgkliertjes zitten, zoals op je rug en gezicht (met name je voorhoofd en je kin).

Acne is één van de meest voorkomende aandoeningen bij de mens. Iedereen heeft er wel eens last van. Het komt vooral voor tussen het 14e en 25ste levensjaar, daarom spreekt men ook wel van jeugdpuistjes, maar volwassenen kunnen er ook last van hebben. Het is een onschuldige aandoening, maar kan cosmetisch zeer storend zijn en zelfs leiden tot onzekerheid. Bij ImaDerma in Breda helpen we je graag met het behandelen van je acne, de littekens en geven je adviezen voor het voorkomen en beperken van acne.

Onze acne behandeling pakt de oorzaak aan

foto van Acne voor en na de acne behandelingMeestal wordt acne veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de puberteit. Hierdoor worden de talgklieren vergroot en produceren ze meer huidsmeer (talg). Deze overmatige talgproductie kan in combinatie met dode huidcellen verstopte kliertjes veroorzaken. Dan krijg je een mee-eter. De wand hiervan kan barsten wat leidt tot een ontsteking van de huid. Deze ontsteking noem je een puist. De huid wordt op de plek van de puist uitgerekt tot deze barst. Hierdoor krijg je kleine wondjes. Als de acne ernstig is en lang duurt, kun je er zelfs littekens aan overhouden. Tijdens de puberteit neemt ook het aantal bacteriën op de huid toe. Vooral de zogenaamde Proprionibacterium acne. De exacte rol van bacteriën bij het veroorzaken van acne is nog onduidelijk. Behalve hormonale veranderingen en bacteriën kunnen er ook andere oorzaken zijn voor het ontstaan of verergeren van de puistjes:

 • Genetische factoren: andere familieleden hebben ernstige acne.
 • Polycysteus ovarium syndroom: cysten op de eierstokken.
 • Stress.
 • Omgevingsfactoren.
 • Cosmetica.
 • Druk door kleding op de huid.
 • Slechte voeding en ondervoeding kan ook een oorzaak zijn van acne.
 • Mogelijk is er ook een relatie tussen acne en het eten en drinken van zuivelproducten.

Wil je een acne behandeling ondergaan en de conditie van je huid laten verbeteren? Maak een afspraak bij schoonheidssalon ImaDerma in Breda. Stuur ons een email of bel direct op 06-25091874

Symptomen van acne

Er zijn verschillende soorten acne. Bij alle soorten acne krijg je voornamelijk last van mee-eters. Deze kunnen grijs of zwart zijn wanneer ze open zijn, en wit wanneer ze gesloten zijn en de talg ophoopt.

De verschillende vormen van acne zijn:

* Wanneer gesloten mee-eters ontstoken raken, spreek je van puisten of acne vulgaris. Dit is de meest voorkomende vormen. Wanneer je ook last krijgt van rode pijnlijke, ontstoken bulten (infiltraten) spreek je van acne conglobata. Infiltraten bevinden zich meestal op de rug, maar kunnen ook onderhuids voorkomen.

 • Acne in je oksels en je liezen heet ectopia.
 • Hiernaast kun je ook last hebben van acne fulminans. Dit is een zeer heftige en zeldzame vorm van acne die plotseling begint. Hierbij kun je last hebben van gewichtsverlies en spierpijn.
 • Bij acne rosacea heb je rode plekken in je gezicht, soms samen met puisten.
 • Pasgeborenen baby’s kunnen het ook krijgen. Dit is meestal heel onschuldig.

Acne littekens behandelen

Heb je last van littekens door acne of het uitknijpen van puistjes? Bij ImaDerma in Breda helpen we je graag met een acne behandeling en het aanpakken van de littekens die zijn ontstaan.

Wanneer acne weg trekt, kun je vaak nog lang rode verkleuringen zien. Dit is een teken dat de huid aan het herstellen is. Vaak krijg je dan geen litteken. Littekens ontstaan vooral bij ernstige vormen van acne. Tegenwoordig komen littekens wel steeds minder vaak voor, omdat dermatologen bij de meeste mensen met ernstige acne de ontsteking van de huid snel weten te onderdrukken. Ook door het uitknijpen van puistjes kunnen littekens ontstaan. Je beschadigt dan namelijk de huid, hierdoor kan de ontsteking verergeren. Laat puistjes dan ook zoveel mogelijk met rust! Acne-littekens zijn in twee groepen onder te verdelen:

 • Littekens met weefselverlies. Je hebt dan diepe putjes in je huid.
 • Littekens met weefseltoename. Hierbij wordt er littekenweefsel aangemaakt en daardoor krijg je juist knobbeltjes op je huid. Deze littekens kunnen vrij groot worden.

Acne behandeling Breda

Met de juiste acne behandeling in combinatie met de juiste schoonheidsproducten kan ik uw huid weer in balans brengen. Iedere vorm van acne moet individueel bekeken worden. Ik kan samen met u werken aan een betere huidconditie, die rustig wordt waarbij u thuis in combinatie met de juiste producten voortzet en zal u het beste en meeste resultaat boeken binnen enkele weken. Voor de duur en soort behandeling zal ik eerst een analyse moeten maken van uw huid: welk type u heeft, wat voor soort, uw levensstijl en eventuele mogelijke andere factoren.

Dat kan een gelaatsbehandeling zijn met duolift of een klassieke behandeling, beiden met peeling, waarbij de huid diep wordt gereinigd en dieptereiniging van puistjes, comedonen en gerstekorrels, en rustgevend reinigend masker.

Maak vandaag nog een afspraak voor een acne behandeling in Breda. Voor een manuele of duo-lift behandeling. Of bel ons direct op 06-25091874