Pedicure in Breda

Ben je op zoek naar een professionele pedicure? Voor de beste behandeling voor uw voeten en teennagels komt u naar Schoonheidssalon ImaDerma in Breda. Veelzijdig in het behandelen van voetproblemen zoals; traumanagel, kalk of schimmelnagel, kloven, likdoorns en ingegroeide nagels.

Wat is een pedicure?

Een pedicure is iemand die zich professioneel bezighoudt met voetverzorging: het verzorgen en behandelen van de voeten en de nagels van de voeten.
Een andere voetspecialist, die niet verward moet worden met de pedicure, is de podoloog of podotherapeut. Deze behandelt mensen met voet- en houdingsklachten. Het werk van een pedicure is meer cosmetisch van aard: het is gericht op schone en mooie voeten en nagels.

Het werk van de manicure lijkt op dat van de pedicure, maar is gericht op de handen en de vingernagels.

Verschil tussen een pedicure en een medische pedicure

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde.

Wat doet een pedicure?

Pedicures behandelen en verzorgen de voeten en de teennagels. Ze voeren vaak de volgende handelingen uit:

  • Knippen, frezen en vijlen van de teennagels.
  • Verwijderen van eelt en likdoorns (ook wel eksterogen).
  • Behandelen van kloven, schimmelnagels en ingegroeide nagels.
  • Geven van voetmassages.
  • Lakken en polijsten van de teennagels.
  • Behandelen van reumatische voetklachten.
  • .Behandelen van diabetische voetklachten (10% van de diabetici heeft als gevolg van zijn ziekte complicaties aan de voet).
  • Adviseren omtrent goede voetverzorging.

Traumanagel

Traumanagel
Traumanagel en rodoid weer als nieuw met de unieke podologische technieken!