Kleurentherapie

Kleuren spelen een belangrijke rol in ons leven. We hebben dagelijks met kleurentherapie te maken, maar vergeten vaak dat ze een grote invloed hebben op ons geestelijk en lichamelijke welzijn.

De krachtige werking van onze kleurentherapie behandeling werkt ontspannend en vermindert stress. Het verbeterd de nachtrust, je krijgt meer harmonie en evenwicht en beter overzicht. Het geeft meer helderheid. Je krijgt meer energie en wordt meer uitgeslapen wakker. Deze therapie is ook goed voor mensen die onregelmatige werktijden hebben, wat somber zijn, een jetlag hebben of wat minder c.q weinig energie hebben.

Deze behandeling wordt gecombineerd met Duolift

De Duolift is een behandeling die de huid verbeterd d.m.v. ultrasound. Duolift op ultrasoundgolven en kleurentherapie ( Luminogie) is een gezichtsbehandeling 2 in 1. Deze specifieke schoonheidsbehandeling werkt ontspannend en is doeltreffend, een must die je gevoeld moet hebben!

Wat is kleurentherapie?

Luminologie (kleurentherapie)

Kleurentherapie is een verfijnde, uitwendige therapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van helende energie die in zichtbare, gekleurde lichtstralen opgesloten zit.

Door bewust te zijn wat voor kleuren voor invloed op ons hebben, kunnen we daar iedere ons voordeel uithalen, ons denkvermogen en gemoedstoestand verscherpen.

Wat zijn kleuren?

Kleur is een vorm van licht, van elektromagnetische straling. Energie die op dezelfde manier trilt als hitte, geluid en radiogolven. De in het (zon)licht aanwezige kleuren worden door de dingen waar het licht op valt, geabsorbeerd, opgenomen of gereflecteerd, teruggekaatst. We zien de dingen in de kleur van het teruggekaatste licht. Door het terugkaatsen van bepaalde lichtkleuren zien we bijv. blauwe wolken, een oranje wortel enz. Als lichtkleuren door een voorwerp worden geabsorbeerd, zeggen we dat het voorwerp zwart is. Een voorwerp is wit als het relatief veel licht terugkaatst. Als er geen licht is, in het donker, zijn er geen kleuren te onderscheiden.

Kleuren en emoties:

Wanneer 10 mensen naar dezelfde kleur blauw kijken zullen ze daar ieder anders op reageren maar de huid niet. Over het algemeen worden we vrolijk en energiek van heldere kleuren en somber of negatief van doffe/donkere kleurentherapie.

luminologie Kleurentherapie

De gezichtsbehandelingen op basis van gebruik van de duolift met Ultrasoundgolven en kleurtherapie is niet alleen goed voor de conditie van uw gezicht,

maar wordt ook succesvol ingezet in de salon bij moeheid, somberheid, weinig energie, slaapstoornissen, Jetlag, Winter blues en depressies. Zo pakt u meteen uw mentale gezondheid aan en heeft de duolift een meervoudige werking!

Waarom is licht zo belangrijk in de winter?

Doordat we in de winter minder zon en minder licht krijgen, kan dat een negatief effect geven op uw huid en uw mentale gesteldheid. Een tekort aan vitamine D, die belangrijk zijn voor de botten, en tanden. Alleen vitamine D slikken, is helaas soms niet genoeg, we zijn per slot mensen der natuur.

luminologie

De luminologie (kleurentherapie) kan gepaard gaan met sequentiële ultrasone.

Het geeft via licht, de evolutie van de ultrasone behandeling weer, zichtbare tekenen van verandering van voortdurende evoluatie van de stimulatie.

Licht is een elektromagnetische golf. De elektromagnetische golven zijn vibrerende golven. De vibrerende golven worden bepaald door hun lengte, waardoor ze geïdentificeerd en gerangschikt kunnen worden.

De duolift op ultrasoundgeluidsgolven met kleurentherapie, is een perfect uitkomst voor fysiologische en mentale werking voor uw gezondheid!

De luminologie maakt gebruik van 5 golflengtes. Het gebruikte licht is zuiver, monochroom.

De kleuren en de aangepast golflengtes die we gebruiken zijn:

Blauw 465 NM (nanometer), Aqua 500 NM, Groen 522 NM, Oranje 592 NM, Rood 641 NM, en paars (violet) ; ook de kleur van Adel, haar mysterieuze werking, magie, en goddelijke inspiratie genoemd!

Kleuren in schoonheidsbehandelingen

Het gebruik van kleuren in een schoonheidsbehandeling heeft diverse voordelen. Kleuren hebben twee effecten en er bestaan twee soorten benaderingen.

De eerste benadering is fysiologisch, gebaseerd op de onmiddellijke effecten die de kleuren hebben en op de energie die daarmee wordt geleverd aan de behandelde weefsels. Zo wordt het een energetische behandeling.

De tweede benadering is meer Oosters en gaat ervan uit dat leven bestaat uit energie en trillingen. De kleuren worden dan een voelbaar en belangrijk onderdeel van deze trillingen. Zij bepalen en beïnvloeden zowel onze vitale energie als onze gevoelens. Vanuit dit standpunt kunnen we duidelijk spreken van een mentaal effect.

Fysiologische werking;

Anders dat bij pulserend licht of bij lasers, waarbij het warmte-effect niet te onderschatten is, werkt de Luminologie met licht om de fotoreservoirs van de huid te stimuleren en zo een reactie van de cellen te bekomen. Zo voldoet dit proces aan alle schematische fenomenen van de fysiologische stimulatie. Naargelang welke kleur gebruikt wordt, absorbeert het weefsel de lichtenenergie op verschillende wijze. De indringdiepte varieert naargelang de golflengte; hoe hoger die is, hoe dieper ze in de weefsels binnendringt. Deze penetratie zal bepalen welke zones geactiveerd zal worden en dus ook welk biologisch effect dit zal hebben.

Onmiddellijk biologisch effect van kleurenenergie:

Blauw licht werkt in op vette huid en acne problemen, dankzij zijn antibacteriële en zuiverende eigenschappen. De techniek van blauwe en UV stralen op de acne huid wordt reeds sinds lange tijd erkend en gebruikt in de medische wereld.

De kleur Aqua (water) heeft een verzachtend effect op de huid en stimuleert de activiteit van de cellen.

Het groen vermindert roodheid, het heeft werkelijk een verzachtende en ontstekingsremmende werking op de huid; het past bij de drainerende fase.

Oranje is tevens goed voor de roodheid en heeft ontgiftende eigenschappen. Het verhoogt de circulatie van de vloeistoffen in de lymfklieren en de aders, waardoor de teint stralender wordt.

Rood stimuleert de fibroblasten. Dit uit zich door de stijging van de celproductie die verantwoordelijk zijn voor de synthese van zowel collageen als elastine en door het activeren van het herstelproces van de huid. Rood stimuleert tevens de microrcirculatie van de aders. Dit is de kleur die wordt geassocieerd met alle stimulerende eigenschappen van de ultrasonen en de vacuüm sondes.

Mentale effecten van kleuren:

Kleuren werken in op onze gemoedstoestand. Dit wordt reeds lange tijd erkend en ze worden daarom gebruikt zowel op de arbeidsmarkt als in de architectuur.

Blauw is de kleur voor reflaxatie. Het is ook de kleur voor generositeit waardoor de innerlijke schoonheid onthuld wordt. Het is dus een ware geestelijke opkikker!

Groen is de kleur die staat voor evenwicht en harmonie. Ze is verfrissend en kalmerend.

Oranje is de kleur voor plezier. Het is ook de kleur van de zon en van het welzijn. Volgens dr. Mac Naughton is het de kleur die vermoeidheid voorkomt.

Rood is de kleur van energie. Ze geeft mentale en fysische en maakt actiever. Het is de kleur van vuur en warmte, noodzakelijk voor elke vorm van leven.